Hetki aikaa itsellesi

Rentoutuminen on yksinkertaisimmillaan sitä, että voi olla hetken juuri tässä ja nyt. Sitä, ettei huolehdi tulevasta eikä murehdi menneitä, vaan kuulostelee omaa itseään ja kehoaan, miltä minusta tuntuu juuri nyt. Silloin hermosto ja keho alkavat rauhoittumaan kuin itsestään. On aivan sama rentoutuuko ensin keho vai mieli. Ne lähtevät usein tukemaan toisiaan.

Muistan työssäni sairaanhoitajana, kun sanoin usein, että ei ole aikaa rentoutua. Näin jälkikäteen ajateltuna ehkä siellä olisi ollut pari minuuttia aikaa, jopa muutamia kertoja työvuoron aikana. Sitä niin helposti menee ja puskee eteenpäin ja samalla vähän kuin unohtaa itsensä. Eihän meillä ole mitään tärkeämpää kuin itse, josta se kaikki muiden huomioiminen lopulta lähtee. Ensin pitää jaksaa itse ja sitten vasta voi auttaa hyvin toisia. Tällä itsensä huomioimisella ei ole mitään tekemistä itsekkyyden kanssa, vaan se on ennemminkin itsestä välittämistä ja huolehtimista.

Tein pienen harjoituksen, jolla pääset kokeilemaan rentoutumista. Tämä ei vie kauan, vain muutamia minuutteja. 

Asetu makaamaan ja pysähdy kuuntelemaan kehoasi. Hengitä muutamia kertoja syvään sisään ja ulos. Miltä kehossasi tuntuu nyt? Huomioi tuntemuksia jaloista päähän saakka yksitellen. Huomioi tuntemukset hyväksyen ja lempeästi. Mitä ne mahtavat kertoa sinulle? Jos ajatuksesi lähtevät harhailemaan, niin palauta ajatukset takaisin kehoosi. Mielen tehtävä on kuljeskella, joten se on ihan tavanomaista, että välillä mieli lähtee omille teilleen. Tunnustele lopuksi, että tunsitko rentoutumista, vaikka vain hetken ajan. Rentoutuminenkin on taito, jota voi opetella.



Leppoisaa päivää sinulle!


#rentoutuminen #rentoutus #rentouttavalaine #rentoutusvalmennus #hyvinvointi 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomalaisen muistilista

Rentoutuminen