Lomalaisen muistilista

Joko olet lomalla? Minulla ei tänä kesänä taida lomaa ollakaan. Näin saan heti kiinni yrittäjän arjesta. Toisaalta tämä tuntuu nyt niin omalta ja oikealta, että en nyt isommin lomaa kaipailekaan. Ihmeellistä sekin, kun olen aina nauttinut tunteesta, kun pääsee lomalle. Ne on ollut aiemmin niitä vuoden kohokohtia. Voihan sitä ottaa jokaisessa päivässä pienistä hetkistä kiinni ja nauttia niistä. Ehkä se onkin tärkeää, onpa sitä sitten lomalla tai töissä koko kesän.

Nauti lomastasi ja elä kiireettömiä päiviä. Tässäpä sinulle lomalaisen muistilistaa, jota sinun ei tarvitse suorittaa, vaan voit elää ja nauttia siitä rennosti.

1. Nuku päiväunet. Kokeile nukkua vaikka ulkona keinussa tai riippukeinussa. Toisaalta voi nukahtaa  yhtä ihanasti omassa sängyssäkin kuunnellen sadetta. Sadepäivät ovat hyviä unipäiviä.

2. Kuuntele sateen ropinaa ja käy tanssahtelemassa sateessa tai anna vesipisaroiden tipahdella kasvoillesi.

3. Herää hitaasti ja nauti aamupala kiireettömästi. Valmistele se jo illalla. Tee vaikka yönylisämpylöitä ja laita ne aamusta uuniin, niin saat tuoreet ja lämpimät sämpylät aamulla.

4. Grillaa hyvää ruokaa itsellesi tai ystävien kanssa.

5. Tee pieni metsäretki. Käytä kaikkia aisteja huomioidessasi ympäristöäsi. Hidasta tahtia ja nauti puiden suhinasta, lintujen laulusta ja auringon valosta. joka siivilöityy puiden välistä. Haista metsän tuoksu. Tunne tuulenvire kasvoillasi. Kosketa sammalta tai puun kaarnaa. Ole läsnä hetkessä.

6. Istahda veden äärelle ja kuuntele laineiden liplatusta. Kastele varpaat vedessä. Nauti.

7. Pistä silmät kiinni, hengitä muutamia kertoja syvään ja kuuntele, mitä kuulet tässä ja nyt. Ole onnellinen tästä hetkestä.

Hyvää lomaa sinulle, joka olet lomalla tai jäämässä lomalle.



Ihania kesäpäiviä kaikille! 💗

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rentoutuminen

Hetki aikaa itsellesi